Hibiscus

 

Hibiscus is bijzonder gezond! In Afrika wordt het al eeuwen gebruikt om allerlei gezondheidsproblemen te behandelen, zoals hoge bloeddruk en leverklachten. Maar ook in de westerse wereld is men overtuigd van de bloeddrukverlagende eigenschappen van de anti-oxidant hibiscus, want het is rijk aan: eiwit, lipide, mineralen en vitamine C. Andere bekende eigenschappen van hibiscus: vochtafdrijvend, cholesterol- en triglycerideverlagend, ontsmettend op de blaas en urinewegen en bloedverdunnend.

 

Recept voor bissap (2 liter)        

Ingrediënten:

 200 gr hibiscusbloemen (bissap)

 250 gr (witte basterd-) suiker

 2 zakjes vanille suiker

 

  1. was de bloemen

  2. leg de gewassen bloemen in een pan met 2 liter water, breng het aan de kook en laat gedurende 20 minuten doorkoken totdat het water een mooie dieproze/rode kleur heeft

  3. laat het sap (de thee eigelijk) 10 minuten  afkoelende en verwijder de bloemen met een zeef

  4. voeg de suiker en vanillesuiker toe en meng goed; proef of het voldoende zoet is

  5. giet het sap in flessen of karaffen, zet het in de koelkast

  6. serveer de bissap koud

 

Proost!