top of page

Patchwork lakens voor droomduiding

Patchwork ('ndiaxas') heeft volgens de overlevering een spirituele betekenis: door stukjes van gebruikte kleding te gebruiken om nieuwe lappen mee te maken, bewaar je iets goeds uit het verleden: de wijsheid en kracht van je voorvaderen.

Door kleding van die lappen te dragen, of bijvoorbeeld door er lakens mee te maken waaronder je slaapt, draag je je voorvaderen bij je en geven zij je kracht. Als een soort 'gris-gris'.

14122300310-10.jpg

Als je slaapt onder een ndiagas-laken kunnen je voorvaderen je 's nachts in je dromen bezoeken en 'adviseren'. Ndiagas lakens helpen je zo om betekenisvol te dromen én je dromen te onthouden, zodat je de volgende dag hun symbolische betekenis bewust kunt worden. En dat weer helpt je in je dagelijks leven.

Alle verhaaltjes op een rij
Recente posts
Archief
Zoek op trefwoord
Volg Loïs Diallo | VAK3
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • LinkedIn App Icon
Volg Lodia Art
  • Facebook Basic Square
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Basic Square
bottom of page