top of page

Verbinding, vrijheid, vrede

 

Elk werk van Lodia maakt blij. Zijn schilderijen door de vrolijke kleuren, gezellige taferelen, schappelijke prijzen (vanaf 20 euro) en, bewust of onbewust, door de boodschap. Want elke dans die hij schildert, staat voor joie de vivre, verbinding en vrede. Net als zijn maatschappelijk geëngageerde, liefdevolle muziek. Elk liedje dat hij zingt en elk ritueel dat hij uitbeeldt, staat voor vrijheid, gelijkheid en eenheid.

 

Elk schilderij, abstract of figuratief, symboliseert hoe Ibrahim 'Lodia' Diallo in het leven staat: positief, hoopvol, liefdevol. Met zijn vrolijke aard, zijn moraal en filosofische kijk op het leven hoopt hij mensen te inspireren. Met beelden, met muziek en in ontmoetingen. 

 

'Alleen met liefde krijg je vrede. Mensen moeten elkaar om te beginnen respecteren. Dat respect moeten we onze kinderen bijbrengen. Zij hebben de toekomst. De sleutel tot vrede is opvoeding. Maar ondertussen moeten wij, de volwassenen, meer naar elkaar omzien en streven naar een samenleving waarin iedereen vrij en gelukkig kan zijn', aldus Ibrahim Diallo.

 

> lees meer over Lodia

Ibrahim 'Lodia' Diallo is van veel markten thuis en maakt ook maatwerk. Deze foto is genomen op de Bouwspeelplaats Centrum door Fleur Beemster
bottom of page